مراکز تصویربرداری بیماران سنگین‌ وزن را نمی‌پذیرند

مشکل تصویربرداری برای افراد چاق در مراکز درمانی ایران

کمبود دستگاه‌های تصویربرداری مناسب برای افراد دارای اضافه وزن، چالشی جدی در سیستم درمانی کشور است. به گفته‌ی منصور علیمردانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بسیاری از مراکز درمانی، به جای استفاده از حداکثر ظرفیت وزنی دستگاه‌های سی تی اسکن و ام آر آی، حدود ۲۰ درصد کمتر از آن را در نظر می‌گیرند تا از آسیب احتمالی به دستگاه‌ها جلوگیری کنند. این امر منجر به محرومیت بسیاری از افراد چاق از دسترسی به این خدمات حیاتی می‌شود.

علیمردانی ضمن اشاره به اینکه ۸۰ درصد افراد با وزن بالا می‌توانند تحت تصویربرداری قرار گیرند (به شرط عدم وجود محدودیت‌های فیزیکی مانند قد کوتاه که مانع عبور از تونل دستگاه می‌شود)، هزینه‌های بالای تهیه و تعمیر دستگاه‌های با ظرفیت وزنی بالا را عامل اصلی این مشکل دانست. وی بر تفاوت فاحش قیمت این دستگاه‌ها در بخش خصوصی و دولتی تاکید کرد و گفت که بخش خصوصی به دلیل توجیه اقتصادی، تمایل بیشتری به تهیه‌ی این دستگاه‌ها دارد. در حالی که مراکز دولتی عمدتا بر وزن اکثریت مردم تمرکز می‌کنند. البته در تهران و کلان‌شهرها، مراکزی با دستگاه‌های تصویربرداری با ظرفیت وزنی بالا وجود دارد.

عبدالرسول صداقت، عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی تهران، نیز به مشکل کمبود تخت‌های مناسب در مراکز درمانی دولتی و خصوصی اشاره کرد. وی با اشاره به اینکه بیشتر دستگاه‌های وارداتی، ظرفیت وزنی حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم را دارند، افزود که به دلیل احتمال آسیب دیدن قطعات در صورت استفاده‌ی مداوم با وزن‌های بالا و هزینه‌های بسیار بالای تعمیر و تعویض قطعات (که با توجه به تحریم‌ها و نیاز به ارزهای یورویی، مشکلات بیشتری را ایجاد می‌کند)، مراکز درمانی ریسک پذیرش بیماران با وزن بالا را نمی‌پذیرند. حتی بیمارانی با وزن ۱۱۰ کیلوگرم در صورتی که تناسب قد و وزن نداشته باشند، ممکن است پذیرفته نشوند. او همچنین به کاهش کیفیت تصاویر ام آر آی در صورت چاقی در ناحیه‌ی تنه اشاره کرد و بر ضرورت تغییر سبک زندگی و کاهش وزن تاکید نمود. به گفته‌ی وی ایرانیان فاقد ژن چاقی مفرط هستند و می‌توانند با ورزش‌های سبک، وزن خود را کنترل کنند.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *