لزوم تمهیدات گمرکی برای افزایش صادرات مرکبات
## مازندران: آماده برای صادرات 500 هزار تن مرکبات
استان مازندران، بزرگترین تولیدکننده مرکبات کشور، خود را برای صادرات 500 هزار تن مرکبات آماده کرده است. بابک مومنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با اعلام این خبر در بازدید از باغات مرکبات شهرستان ساری، به برنامهریزی دقیق برای صادرات این محصول اشاره کرد.
مومنی با اشاره به برداشت آغاز شده مرکبات در استان، از تلاشهای علمی همکاران و باغداران استان برای ارتقای کیفیت محصولات و دستیابی به بازارهای جهانی خبر داد.
وی با اشاره به صادرات 48 محموله نارنگی پیشرس از مازندران، به آغاز صادرات کیوی از ابتدای مهر ماه و پیشبینی رشد این صادرات نسبت به سال قبل اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر اهمیت اقدامات مدیریتی در تولید محصولات باغی، به برنامهریزی برای تسهیل ترخیص کالا در گمرکهای کشورهای هدف اشاره کرد و بر استفاده از ظرفیتهای حمل و نقل دریایی برای توسعه صادرات تأکید کرد.
مومنی همچنین به تلاشهای سازمان جهاد کشاورزی مازندران در زمینه نظارت بر سلامت محصولات صادراتی و همچنین اختصاص غرفه در میادین میوه و ترهبار برای توزیع مرکبات مازندران در سراسر کشور اشاره کرد.
با تولید 3.5 میلیون تن مرکبات، استان مازندران بیش از 52 درصد تولید مرکبات کشور را به خود اختصاص داده و به طور میانگین، فصل برداشت مرکبات با نارنگی پیشرس آغاز و با برداشت پرتقال، تامسون و سایر مرکبات ادامه مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به رشد 12 درصدی نرخ صادرات از مبدا مازندران، به دنبال گسترش بازارهای صادراتی و عرضه محصولات با کیفیت و برند شده شرکتهای مازندرانی است.