ایران در رتبه چهارم تولید علم طب سنتی قرار دارد

## ایران در مسیر اعتلای طب سنتی

ایران در عرصه علم و دانش طب سنتی جایگاه رفیعی دارد و بعد از چین، هند و آمریکا در رتبه چهارم تولید علم در این حوزه قرار گرفته است. این نشان از تلاش متخصصان ایرانی برای ارتقای دانش و توسعه این گنجینه ارزشمند است.

از سال ۱۳۸۶ تاکنون با فراهم شدن بستر آموزش طب سنتی در دانشگاه های کشور، بیش از ۵۰۰ نفر در رشته های مرتبط فارغ التحصیل شده اند و اکنون دانشجویانی در دوره دکتری این رشته مشغول تحصیل هستند.

علاقه روز افزون مردم به استفاده از طب سنتی و مکمل، نشان دهنده نیاز جامعه به این روش درمانی و مزایای آن در کنار طب نوین است. تلفیق دانش سنتی و مدرن در درمان و پیشگیری می تواند گامی موثر در مسیر ارتقای سلامت جامعه باشد.

استفاده از ظرفیت های طب سنتی به طور منطقی و بهینه، می تواند به پیشگیری و درمان بیماری ها کمک شایانی کند. در این راستا، تاکید بر تسلط پزشکان فعال در حوزه طب سنتی به دانش طب کلاسیک، امری ضروری است.

در حال حاضر، فروش داروهای گیاهی مجوزدار در داروخانه ها امکان پذیر است و از کیفیت درمانی بالایی برخوردار هستند. فروش داروهای گیاهی در عطاری ها ممنوع است و این مراکز اجازه دخالت در امور درمانی را ندارند.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی، بر اهمیت توجه به طب سنتی و پیشینه غنی آن در ایران تاکید کرد. با افزایش آگاهی جامعه می توان از سوء استفاده افراد غیر متخصص از طب سنتی جلوگیری کرد.

معاون بین المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به افزایش استفاده از طب سنتی و مکمل در جوامع مختلف اشاره کرد و بر ضرورت حرکت در مسیر دانش مبتنی بر شواهد در این حوزه تاکید نمود.

در این راستا، سمپوزیوم بین المللی چشم انداز قانون گذاری و سیاست گذاری طب های سنتی و مکمل از 30 آبان تا 3 آذر در تهران برگزار خواهد شد. هدف اصلی این سمپوزیوم، معرفی ظرفیت ها و قابلیت های ایران در حوزه طب سنتی و تبادل تجربیات بین کشورهای مختلف است.

ایران تلاش می کند تا مرکز همکاری های سازمان جهانی بهداشت در زمینه طب سنتی را بر عهده بگیرد. در حاشیه این سمپوزیوم، تفاهم نامه های مختلف با جوامع بین المللی منعقد خواهد شد.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *