شیراز، ایران – استان فارس، با ظرفیتهای بینظیر تابش خورشیدی، گامهای بلندی در مسیر تبدیل شدن به قطب انرژیهای تجدیدپذیر کشور برداشته است. سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی فارس از واگذاری ۳۴ قطعه زمین در شهرکها و نواحی صنعتی استان به متقاضیان احداث نیروگاههای خورشیدی خبر داد و تأکید کرد که این شرکت با ارائه مشوقهای ویژه، آماده جذب سرمایهگذاریهای بیشتر در این حوزه راهبردی است.
عباس برنهاد، سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی فارس، امروز در نشست اخیر این شرکت که در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه (معادل ۱۱ مه) برگزار شد، آمادگی کامل برای حمایت از سرمایهگذاران در حوزه انرژی خورشیدی را اعلام کرد. وی اظهار داشت: “در چارچوب سیاستهای دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، زیرساختهای لازم برای واگذاری زمین در شهرکها و نواحی صنعتی استان فراهم شده است.” این رویکرد نشاندهنده عزم جدی برای تنوعبخشی به سبد انرژی کشور و حرکت به سوی اقتصاد سبز است.

واگذاری زمین و تسهیلات بیسابقه برای سرمایهگذاران
برنهاد افزود: “تاکنون ۳۴ قطعه زمین به مساحت ۱۰ هکتار در شهرکها و نواحی صنعتی ‘سروستان ۲’، ‘ده فاضل نیریز’، ‘سده اقلید’، ‘خنجشت اقلید’ و ‘حسنآباد اقلید’ به متقاضیان احداث نیروگاههای خورشیدی واگذار شده است.” این آمار نشاندهنده آغاز حرکت عملیاتی در این زمینه است و ظرفیتهای وسیعی برای رشد آتی را نوید میدهد.
وی با تأکید بر تسهیل مسیر سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی، از اعمال مشوقهای جذابی خبر داد: “سرمایهگذاران میتوانند از تخفیف ۲۰ درصدی قیمت زمین و تنفس شش ماهه در پرداخت اقساط برای اراضی شهرکهای ‘اقلید یک’ و ‘غدیرگه نیریز’ بهرهمند شوند.” این مشوقهای مالی، بار اولیه سرمایهگذاری را کاهش داده و جذابیت این پروژهها را برای فعالان اقتصادی افزایش میدهد.
به گفته برنهاد، بخشهای دیگری از اراضی در شهرکهای صنعتی “اقلید یک”، “اوز”، “انرژیبر لامرد”، “فراشبند”، “فسا” و “بوانات” نیز با کاربری “زون انرژی خورشیدی” آمادهسازی شده و برای واگذاری در دسترس هستند. وی همچنین اطمینان داد: “در صورت تقاضای سرمایهگذاران، این شرکت آمادگی دارد فرآیند تغییر کاربری اراضی برای احداث نیروگاههای خورشیدی را نیز در چارچوب ضوابط قانونی انجام دهد.” این انعطافپذیری در روند اداری، موانع احتمالی پیش روی سرمایهگذاران را به حداقل میرساند.
فارس: موقعیت راهبردی و چشمانداز ایجاد شهرکهای تخصصی
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی فارس با اشاره به موقعیت جغرافیایی ممتاز استان فارس و میزان بالای تابش خورشیدی در این منطقه، استان را به عنوان یکی از مناطق راهبردی کشور در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر معرفی کرد. وی افزود: “راهاندازی سه شهرک تخصصی انرژی خورشیدی نیز بر اساس مصوبه هیأت دولت در دستور کار قرار دارد.” این شهرکهای تخصصی، با ایجاد زیرساختهای اختصاصی و ارائه خدمات متمرکز، میتوانند به مراکز تحقیق و توسعه، تولید و صادرات فناوریهای خورشیدی تبدیل شوند و به تقویت زنجیره ارزش این صنعت در کشور کمک شایانی کنند.
برنهاد در پایان سخنان خود، ضمن دعوت از علاقهمندان به سرمایهگذاری در انرژیهای پاک، بر ادامه حمایتهای زیرساختی، کاهش بروکراسی اداری و ارائه تسهیلات برای توسعه نیروگاههای خورشیدی تأکید کرد.