دلیل قطع برق کاهش ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها بود

کمبود سوخت نیروگاه‌ها، عامل اصلی خاموشی‌های اخیر

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، علی اصغر نخعی‌راد، با انتقاد شدید از عملکرد وزارت نفت، کمبود ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها را عامل اصلی قطعی برق در ماه‌های اخیر دانست. وی اعلام کرد که وزارت نفت علی‌رغم هشدارهای مکرر و نیاز مبرم به ذخیره‌سازی سوخت، به تعهدات خود عمل نکرده و این امر منجر به بروز مشکلات جدی در تأمین برق شده است.

به گفته‌ی نخعی‌راد، ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها که می‌بایست به ۲.۷ میلیارد لیتر می‌رسید، به ۱.۲ میلیارد لیتر کاهش یافته است. این در حالی است که نیروگاه‌ها مجبور شده‌اند ۶۵۰ میلیون لیتر از ذخایر خود را زودتر از موعد و در شهریور ماه مصرف کنند. وی با اشاره به نامه نگاری وزارت نیرو و تذکر کمیسیون اصل ۹۰ به وزارت نفت، بی‌توجهی وزارت نفت به این هشدارها را محکوم کرد.

نخعی راد با رد ادعای وزیر نفت مبنی بر کاهش ذخایر سوخت در دولت قبل، از ذخیره‌سازی مناسب سوخت در سال گذشته به میزان ۳.۱ میلیارد لیتر خبر داد و تأکید کرد که این میزان از ذخایر سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بیشتر بوده است. وی افزود: اگر ذخیره سوخت نیروگاه‌ها در شهریور ماه به میزان مورد نیاز می‌رسید، شاهد خاموشی‌های گسترده و آسیب به بخش‌های کشاورزی و صنعت نبودیم. در حال حاضر، حتی چاه‌های برقی کشاورزی و گلخانه‌ها با مشکل جدی کمبود برق مواجه هستند.

عضو کمیسیون امور داخلی مجلس همچنین از عدم صداقت وزیر نفت در گزارش ارائه شده به مجلس انتقاد کرد و از پیگیری نمایندگان مجلس برای رفع مشکل قطعی برق و برخورد با مسوولین خاطی در این زمینه خبر داد. وی تصریح کرد که علاوه بر ۱.۲ میلیارد لیتر سوخت موجود، حداقل ۹۰۰ میلیون لیتر سوخت دیگر برای نیروگاه‌ها مورد نیاز است.

ناترازی تولید و مصرف برق و الزام صنایع به احداث نیروگاه

در همین حال، سید زمان حسینی، مجری طرح نیروگاه‌های صنایع شرکت توانیر، با اشاره به ناترازی قابل توجه تولید و مصرف برق در ابتدای دولت سیزدهم، از تفاهم‌نامه بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت و تبدیل آن به قانون در سال ۱۴۰۱ خبر داد. طبق ماده چهار این قانون، صنایع موظف به احداث نیروگاه برای تامین برق مورد نیاز خود هستند. حسینی اعلام کرد که در صورت عدم اجرای این قانون، صنعت برق کشور هیچ تعهدی برای تامین برق صنایع نخواهد داشت. وی همچنین از احداث و راه‌اندازی ۹ واحد نیروگاه حرارتی با ظرفیت ۱۵۵۲ مگاوات در سال‌های اخیر خبر داد.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *