کمیته سه نفره حمایت از سهام‌داران عدالت تشکیل شد

## چگونه عمق بازار سرمایه را افزایش دهیم؟

حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در مورد راهکارهای افزایش عمق بازار سرمایه، به گفته وزیر اقتصاد که “عمق بازار سرمایه فقط به اندازه یک شرکت خارجی” است، صحبت کرد.

وی با تاکید بر اهمیت جذب شرکت ها و سرمایه گذاران جدید و عرضه اوراق مالی بیشتر در بورس، معتقد است که این اقدامات، موجب افزایش عمق بازار می شود.

صیدی در پاسخ به این سوال که اعتماد مردم به بازار سرمایه پس از اتفاقات سال 99 کاهش یافته است، گفت: “مردم همچنان در بورس خرید و فروش سهام انجام می دهند و هر روز 60 هزار نفر معامله می کنند. در طول عمر بازار سرمایه، نوسانات زیادی را شاهد بودیم و ماهیت بورس، همین نوسان است. هدف ما، جلب اعتماد و ترغیب مردم به سرمایه گذاری و آوردن پس اندازهای خود به بازار سرمایه است.”

رئیس سازمان بورس در مورد 60 میلیون کد بورسی که تنها 60 هزار نفر معامله گر فعال دارند، توضیح داد که بخش عمده این کد ها مربوط به دارندگان سهام عدالت است. وی در مورد 19 میلیون سهامدار عدالت که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده اند، گفت: “این سهامداران هر زمان که بخواهند، می توانند سهام خود را خرید و فروش کنند، البته برخی از سهامداران عدالت هم سهام خود را نگه داشته اند تا از عایدی آن استفاده کنند.”

در مورد بسته بودن نماد معاملاتی سهام عدالت، صیدی تاکید کرد که “شرکت های سرمایه گذاری استانی باید مجامع عمومی خود را برگزار کنند تا نمادهای آنها باز شود. این شرکت ها برای معامله در بورس آمده اند.”

وی با اشاره به برگزاری مجامع 8 شرکت استانی سهام عدالت، در مورد باز نشدن نمادهای معاملاتی گفت: “باید مجامع عمومی همه استان ها برگزار شود تا وضعیت سهامداری به طور شفاف مشخص شود. سپس، همه نمادهای معاملاتی به طور همزمان باز می شوند.”

صیدی در مورد زمان برگزاری مجامع عمومی شرکت های سرمایه گذاری استانی، گفت: “این موضوع به کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی بستگی دارد، اما ما در تلاش هستیم تا صورت های مالی حسابرسی شده این شرکت ها در سامانه کدال افشا شود تا نمادهای معاملاتی بازگشایی شود.”

در مورد کارگروه سه نفره برای پیگیری منافع سهامداران عدالت، رئیس سازمان بورس توضیح داد که “این کارگروه شامل یک نفر از بخش فنی، یک نفر اجرایی و یک نفر هماهنگ کننده بین تعاونی های سهام عدالت و شرکت های استانی سهام عدالت و کانون شرکت های سرمایه گذاری است. هدف این کارگروه، کمک به برگزاری سریعتر مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت و قابل معامله شدن سهام در بورس است. این فرآیند 2 تا 3 ماه زمان نیاز دارد.”

صیدی در مورد پرداخت نشدن بخشی از سود سال 1401 سهام عدالت، گفت: “باید صورت های مالی شرکت های سرمایه گذاری استانی شفاف شود. به محض دریافت سود شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت، سود سهامداران واریز می شود.”

وی تاکید کرد: “سازمان بورس تلاش می کند تا سودهای سهام عدالت زودتر واریز شود، اما باید این سودها از شرکت های سرمایه پذیر دریافت شود.”

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *