کوروش سلیمانی، ایفاگر نقش دکتر کاظمی آشتیانی در مجموعه تلویزیونی «ذهن زیبا»، بر این باور است که بینندگان به تلویزیون و هنرمندان معنا میبخشند و عدم دیده شدن، هنرمندان را در خلأ قرار میدهد. او همچنین معتقد است ساخت سریال «ذهن زیبا» یادآوری مهمی به تلویزیون بود تا تنوع ژانری را در تولیدات نمایشی خود مدنظر قرار دهد.
این بازیگر در گفتوگویی درباره تجربه حضور در سریال «ذهن زیبا» که به زندگی دکتر بهاروند میپردازد و او در آن نقش راهنمای این دانشمند، دکتر آشتیانی را ایفا کرده است، اظهار کرد: برای ما بازیگران، در طول سال پیشنهادات متعددی مطرح میشود و ما در نهایت پروژههایی را میپذیریم که احساس امنیت و هدف مشترک برای ارتقای کیفیت کار در آن وجود داشته باشد. مجموعه «ذهن زیبا» نیز با تهیهکنندگی جناب تحویلیان که پیش از این نیز با ایشان همکاری داشتم و حضور عوامل آشنا، این حس را برایم ایجاد کرد.

دکتر آشتیانی، شخصیتی غنی برای ساخت یک سریال مستقل
سلیمانی با اشاره به جذابیت داستان «ذهن زیبا» و نقش خود در آن گفت: این سریال، روایتی ملموس و برگرفته از زندگی خود ما بود. دکتر بهاروند شخصیتی جدا از جامعه نیست؛ او در همین جامعه رشد کرده و به مدارج عالی رسیده است. کاراکتر دکتر کاظمی آشتیانی نیز نقش راهنما و مرشد دکتر بهاروند را ایفا میکرد. دکتر آشتیانی انسانی بسیار فرهیخته، بزرگوار و دانشمند برجستهای بود که متاسفانه زود از میان ما رفت. پس از تحقیق درباره شخصیت ایشان، فقدانشان برایم بسیار غمانگیز بود.
او در ادامه افزود: اگرچه محور اصلی «ذهن زیبا» دکتر بهاروند بود، اما به نظر من خود شخصیت دکتر سعید کاظمی آشتیانی نیز ظرفیت آن را دارد که دستمایه ساخت یک سریال ارزشمند و مشابه قرار بگیرد. داستان زندگی دکتر بهاروند نیز برای من بسیار جذاب بود و متاسفانه پیش از این سریال، ایشان را نمیشناختم. بسیاری از دانشمندان این سرزمین ناشناخته ماندهاند، در حالی که از مؤثرترین افراد جامعه هستند. سریال «ذهن زیبا» نشان داد که تلویزیون ظرفیتهای بسیار خوبی دارد و پرداختن به داستانهای واقعی زندگی افراد موفق، مورد استقبال مردم قرار میگیرد.
ضرورت تنوع ژانری در تولیدات تلویزیونی
این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون با تاکید بر لزوم تولید و پخش آثار متنوع در ژانرهای مختلف از سوی تلویزیون، بیان کرد: تلویزیون باید در تمامی ژانرها سریال تولید کند. در سالهای اخیر، شاهد ساخت سریالهایی با محوریت موضوعات امنیتی و پلیسی بودهایم که جایگاه خود را دارند، اما تلویزیون باید به تمامی سلایق مخاطبان توجه کند و در کنار این ژانرها، به تولید آثار طنز، درامهای اجتماعی و حتی سریالهای هیجانانگیز و ترسناک نیز بپردازد. تنوع ژانری که در سینما وجود دارد، باید در تلویزیون نیز دیده شود.
سلیمانی بار دیگر با اشاره به داستان سریال «ذهن زیبا» گفت: این اثر صرفاً به زندگی یک دانشمند نپرداخت، بلکه تصویری از زندگی یک خانواده و یک فرد ایرانی در طول چند دهه را به نمایش گذاشت و برای بسیاری از بینندگان، یادآور خاطرات گذشته بود. طراحی صحنه و استفاده از وسایل مربوط به دهه ۶۰، همچنین نمایش زندگی روستایی در کرمان به شکلی واقعی و صادقانه، از جمله عواملی بود که باعث ارتباط مخاطب با این سریال شد و به نظر من، این سریال تلنگری به تلویزیون بود تا تنوع ژانری را در تولیدات خود رعایت کند.
سلیمانی درباره میزان ارتباط خود با شخصیت دکتر کاظمی آشتیانی در سریال «ذهن زیبا» گفت: من شخصیت ایشان را دوست داشتم و تمام تلاشم را کردم تا زوایای انسانی این شخصیت را حتی در صحنههای مربوط به کارهای آزمایشگاهی نشان دهم؛ مهربانی، حس برادرانهای که نسبت به دکتر بهاروند داشتند و عشقی که به کار و فعالیت علمیشان داشتند را سعی کردم در حد امکان به تصویر بکشم و امیدوارم که مورد رضایت قرار گرفته باشد.
امیدوارم «پایتخت» ادامه داشته باشد
این بازیگر در ادامه درباره سریال «پایتخت» و تماشای آن گفت: بسیار خوشحالم که ساخت این سریال دوباره از سر گرفته شده است. آقای مقدم و تیم درخشانشان بسیار عالی هستند و من فصل جدید را دنبال میکنم. به نظرم رویکرد ساخت آثار کمدی و طنز و ادامه دادن فصلهای جدید، تصمیم درستی است و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد. مخاطبان به تلویزیون و ما هنرمندان معنا میبخشند و بدون دیده شدن، ما در خلأ خواهیم بود.
سلیمانی در پایان همچنین از حضور خود در یک سریال نمایش خانگی خبر داد، اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد. این هنرمند این روزها نمایش «شک (یک تمثیل)» را نیز در تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه دارد و پیش از این نیز در شبکه نمایش خانگی با سیروس مقدم و در چند رئالیتیشو همکاری داشته است.
جدیدترین اخبار ایران و جهان در پارسی خبر