با اعلام بخشنامه جدید بانک مرکزی، سازوکار تازهای برای عرضه ارز در کشور بهوجود آمده است. فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در این خصوص توضیح داد که بر اساس این بخشنامه، صادرکنندگان میتوانند ارز خود را خارج از سامانه نیما و در بازار توافقی عرضه کنند. پیش از این، فولادسازان بهطور عمده ارز خود را از طریق نیما ارائه میدادند؛ اما با این تغییر رویه، این گروه و دیگر صادرکنندگان میتوانند بهصورت توافقی و خارج از سامانه دولتی، ارز خود را مبادله نمایند. این سیستم، حتی پیش از راهاندازی رسمی بازار توافقی نیز عملیاتی است.
فرزین در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره زمان رسیدن به نرخ ارز واقعی در این بازار، پیشبینی کرد که ظرف دو تا سه ماه پس از آغاز بهکار رسمی بازار توافقی، به یک نرخ ارز واقعی و قابل اتکا دست خواهیم یافت. وی همچنین درخصوص سیاستهای اقتصادی احتمالی دولت جدید آمریکا و تأثیر آن بر اقتصاد ایران، اظهار داشت که تمرکز کشور بر تجارت با همسایگان و کشورهای عضو بریکس است و این رویکرد، با توجه به افزایش صادرات و روابط اقتصادی مستحکم با این کشورها، ایران را در برابر نوسانات احتمالی مصون نگه میدارد. به گفته رئیس کل بانک مرکزی، نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
در خصوص پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو (FATF)، فرزین تأکید کرد که این موضوع از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزارت اقتصاد در حال پیگیری است.