کتاب «پرتوی از انوار نجم الدین: عرفان در آثار علامه حسن‌زاده آملی» روانه بازار نشر شد

## عرفان در پرتو نجم‌الدین: بررسی آثار علامه حسن‌زاده آملی

کتاب “پرتوی از انوار نجم‌الدین: عرفان در آثار علامه حسن‌زاده آملی” اثر علی علیزاده آملی، به تازگی توسط مؤسسه بوستان کتاب منتشر شده است. این اثر ۵۰۴ صفحه‌ای، خواننده را به سفری در عمق عرفان و سیر و سلوک می‌برد و از مفاهیم نظری تا دستورالعمل‌های عملی، راهنمایی‌های ارزشمندی ارائه می‌کند.

**ساختار کتاب:**

کتاب “پرتوی از انوار نجم‌الدین” در دو بخش مجزا “عرفان نظری” و “عرفان عملی” تالیف شده است.

**عرفان نظری:**

این بخش شامل چهار فصل مجزا است که هر یک به بررسی ابعاد مختلف جهان، انسان و خداشناسی از دیدگاه عرفانی می‌پردازد:

* **خداشناسی:** در این فصل، ماهیت الهی، صفات و اسما و فاعل حقیقی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
* **جهان‌شناسی:** این بخش به شرح وحدت وجود، جهان تجلی وجودی حق، تجدد امثال و حرکت جوهری جهان و همچنین جهان به مثابه شکوفه‌ای از درخت الهی و مصلایی از کمال، می‌پردازد.
* **انسان‌شناسی:** در این فصل، حقیقت انسانی و قابلیت‌های بالقوه انسان، قوس صعود و نزول، حقیقت انسان به عنوان یک موجود باقی و برقرار، تجسم اعمال، اتحاد علم و عمل با نفس، تکامل برزخی و انسان کامل مورد تحلیل قرار می‌گیرد.
* **مراحل و مراتب سیر و سلوک:** نویسنده در این فصل به تشریح مراحل و عوالم حقیقت انسانی، عوالم انسان همچون مراتب قرآن، مراتب عقل نظری و عقل عملی، مراتب چهارگانه موت (اخضر، ابیض، احمر، اسود)، فرق، جمع، جمع الجمع و اسفار اربعه می‌پردازد. همچنین ۳۰ درجه از مدارج الی الله و درجات سه گانه و مراتب آنها را به نگارش در آورده است.

**عرفان عملی:**

این بخش شامل دو فصل است که راهکارهایی برای رسیدن به کمال و تحقق عرفانی در زندگی روزمره ارائه می‌دهد:

* **آداب سیر و سلوک:** این فصل به مباحثی همچون توبه، اخلاص، عزلت، کم خوردن و گرسنگی، تهجد و شب زنده داری، پیروی از استاد، استقامت، دعا و مناجات و دستورالعمل میرزا جواد آقا ملکی تبریزی می‌پردازد.
* **حجاب‌ها و موانع سیر و سلوک:** در این فصل، موانعی مانند غفلت، صفات ناپسند، علم، انانیت و خودپرستی، اضطراب نفس، اِحباط، محاکات و خواطر ناروا و نیت بد مورد بررسی قرار می‌گیرند.

**برشی از کتاب:**

“گرسنگی از بالاترین خصال مؤمن است که باطن را منور می کند و وجه دل را سفید می‌گرداند. در مقابل، طعام بسیار، قلب را می‌میراند، باعث طغیان و افسارگسیختگی می‌شود و انسان را حیوان صفت، بلکه پست‌تر از حیوانات می‌کند و زیرکی را از بین می‌برد.”

**برای تهیه این کتاب می‌توانید به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنید.**

پایگاه خبری پارسی خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *