چرا قیمت برق ۳۸ درصد گران شد؟

نماینده مردم کهگیلویه، بویراحمد و دنا در مجلس، با انتقاد شدید از افزایش یکسان ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی، این تصمیم را ضربه‌ای به اقشار کم‌درآمد جامعه خواند. محمد بهرامی سیف‌آباد، نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس، در گفتگو با خبرنگار مهر، سیاست جدید دولت را مغایر با عدالت اجتماعی دانست و تأکید کرد که شیوه پلکانی قبلی، با تشویق به صرفه‌جویی و اعمال هزینه بیشتر بر مصرف‌کنندگان پر حجم، به‌طور موثرتری عدالت را در توزیع هزینه‌ها برقرار می‌کرد.

به گفته وی، حذف سیستم پلکانی و جایگزینی آن با افزایش یکسان، بار سنگینی بر دوش خانواده‌های کم‌درآمد، به ویژه در مناطق گرمسیری، تحمیل کرده است. قبض‌های برق میلیونی گزارش‌شده در حوزه انتخابیه وی، گواه بارزی بر این مدعاست که این سیاست، زندگی بسیاری از خانواده‌ها را با چالش جدی مواجه کرده است. این افزایش بی‌رویه، نه تنها کمکی به صرفه‌جویی انرژی نمی‌کند، بلکه خانواده‌های کم‌درآمد را با فشار اقتصادی بیشتری روبرو ساخته است.

بهرامی سیف‌آباد با اشاره به اینکه افزایش یکسان تعرفه برق، عملاً به سود ثروتمندان و به زیان قشر ضعیف جامعه است، از تبعات منفی این روش بر بهره‌وری انرژی نیز سخن گفت. سیستم پلکانی، با تشویق به صرفه‌جویی، هم به عدالت اجتماعی و هم به بهینه‌سازی مصرف انرژی کمک می‌کرد؛ در حالی که روش فعلی فاقد چنین مزایایی است. وی بر لزوم بازنگری فوری در این سیاست تاکید کرد و خواستار بازگشت به سیستم پلکانی یا راهکاری مشابه که هم منصفانه باشد و هم به صرفه‌جویی انرژی بینجامد شد. دولت باید سیاست‌هایی را در پیش گیرد که هم منابع را حفظ کند و هم عدالت اجتماعی را تأمین نماید. کاهش فشار اقتصادی بر طبقات ضعیف، ضرورتی انکارناپذیر است. سیاست‌های پیشین که به بهینه‌سازی مصرف و حمایت از اقشار ضعیف می‌انجامید، باید الگوی مدیریت مصرف انرژی در کشور باشد.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *