چرایی انسان کامل و عصمت فاطمه(س)

الهی، انسان کامل و مسیر کمال:

خداوند حکیم، برای هر موجودی مسیر کمال را رقم زده و نقشه راهی برای تقرب به خود ارائه نموده است. این مسیر، همراه با الگوها و معیارهایی است که انسان با پیروی از آنها و پرهیز از افراط و تفریط، به کمال انسانی و الهی می‌رسد. الگوهای کامل، راهنمای انسان در این مسیر هستند.

بررسی ابعاد شخصیتی انسان کامل:

نگاه به الگوهای کامل انسانی، از دو زاویه قابل بررسی است: جنبه بشری و زمینی و جنبه الهی و آسمانی. بلندی مقام این افراد به معنای غیرقابل دسترس بودنشان نیست، بلکه نشان از جایگاهی والا دارد که الگوگیری از آنان را معقول و مؤثر می‌سازد. هدف این نیست که بگوییم انسان بتواند مانند پیامبر(ص)، علی(ع) و فاطمه(س) شود، بلکه باید از نور معنوی و هدایت عملی آنان بهره ببریم و سبک زندگی خود را به الگوی آنان نزدیک کنیم تا به سعادت دنیا و آخرت برسیم.

حضرت فاطمه (س): مظهر کمال و ولایت:

حضرت فاطمه (س)، نماد انسان کامل و مظهر تمام کمالات الهی است. روایات مختلف، بر جایگاه والای ایشان در خلقت و نزد پروردگار تأکید دارند. ایشان واسطه فیض الهی و دارای ولایت و امامت مقامی هستند. ولایت و امامت، دو نوع تشریعی و مقامی دارد. انسان‌های کامل در هر دو جنسیت می‌توانند دارای ولایت و امامت مقامی باشند. امام حسن عسکری (ع) فرمودند: «ما حجّت‌های خداوند بر آفریدگانیم و مادرمان فاطمه (س) حجت خداوند بر ماست.» این نشان از جایگاه رفیع و نقش هدایتگری ایشان دارد.

پایگاه خبری پارسی خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *