پیشرفت ۹۷ درصدی در مرمت ساختمان‌های آسیب‌دیده جزئی تهران؛ تعیین تکلیف نهایی تا پایان مرداد

معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران اعلام کرد که عملیات مرمت و بازسازی ساختمان‌های خسارت‌دیده در جریان حملات اخیر به تهران به مراحل پایانی خود رسیده است. طبق آخرین آمار، حدود ۹۷ درصد از واحدهای دارای آسیب جزئی مرمت شده‌اند و برنامه‌ریزی برای تعیین وضعیت سایر واحدهای آسیب‌دیده تا پایان مردادماه انجام خواهد شد.

آغاز سریع عملیات بازسازی و تشکیل ستاد راهبردی

لطف‌الله فروزنده با اشاره به شکل‌گیری ستاد راهبردی از آغاز بحران، گفت: از همان ابتدای حملات، شهرداری تهران اقدامات اجرایی را آغاز کرد و به‌دنبال تصویب فوری لایحه تاب‌آوری توسط شورای شهر، عملیات سامان‌دهی در ۱۲ منطقه آسیب‌دیده پایتخت در دستور کار قرار گرفت. مناطق ۱، ۲، ۴ و ۶ بیشترین خسارات را متحمل شدند.

ساختمان‌های آسیب‌دیده به چهار گروه دسته‌بندی شده‌اند:

  • گروه اول: آسیب‌های سطحی مانند شکسته‌شدن شیشه یا نیاز به رنگ‌آمیزی (حدود ۵۶۰۴ واحد)
  • گروه دوم: آسیب متوسط (۲۲۵۰ واحد)
  • گروه سوم: نیازمند مقاوم‌سازی تخصصی (حدود ۳۰۰ واحد)
  • گروه چهارم: تخریب کامل و نیازمند بازسازی کامل (۴۱۲ واحد)

اسکان موقت و بازگشت تدریجی به منازل

فروزنده از اسکان اضطراری ۱۶۰۰ نفر در هتل‌های پایتخت مانند هتل شهر، هما، هویزه و لاله خبر داد. وی تأکید کرد که خانواده‌هایی با خسارت جزئی تا پایان تیرماه به منازل خود بازگشته‌اند و برخی نیز به‌دلیل فرسودگی ساختمان‌هایشان تقاضای مجوز برای نوسازی داشته‌اند.

وضعیت ساختمان‌های با خسارت متوسط و کامل

در گروه دوم، یعنی ساختمان‌های با آسیب متوسط، تا کنون نزدیک به ۴۰ درصد سامان‌دهی انجام شده و روند ارزیابی و تعمیرات ادامه دارد. مقرر شده تا مالکان این واحدها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

برای ساختمان‌هایی با خسارت‌های سنگین، بازسازی کامل و مقاوم‌سازی تا پایان سال پیش‌بینی شده و مذاکره با مالکان برای تدوین برنامه اجرایی همچنان ادامه دارد.

رسیدگی به خسارت اثاثیه و خودروها

به‌منظور جبران خسارات اثاثیه منازل، کارشناسان رسمی دادگستری در حال تهیه صورت‌جلسه هستند که پس از تایید به دولت ارسال خواهد شد. همچنین، برای خانواده‌هایی که نیازمند اسکان موقت هستند، شهرداری کمک نقدی ۲۵۰ میلیون تومانی در نظر گرفته است.

در خصوص خودروهای آسیب‌دیده نیز، با همکاری مدیریت بحران، راهنمایی و رانندگی و وزارت صنایع، ثبت خسارت‌ها انجام شده و مسیر جبران از طریق بیمه‌ها در حال پیگیری است.

لزوم آمادگی ساختاری برای شرایط بحرانی

فروزنده در پایان بر لزوم آمادگی دائمی شهری تأکید کرد و گفت: هر منطقه از شهر طرح‌های خاصی را برای مقابله با بحران‌ها دنبال می‌کند. طی حملات اخیر، ۱۲۶ ناحیه شهری آماده‌باش بودند و شهرداران و آتش‌نشانان به‌عنوان اولین گروه‌های عملیاتی وارد مناطق شدند. شهرداری نیز طرح اصلاح پناهگاه‌ها، تقویت زیرساخت‌های ایمن و بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی نظیر فیبر نوری را به‌عنوان راهکارهای مهم در دستور کار قرار داده است.

مجله خبری پارسی خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:145 Stack trace: #0 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(145): strtoupper(NULL) #1 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!doctype html>...') #2 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(155): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!doctype html>...') #3 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engin in /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 145