مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه از تکمیل فاز مطالعاتی پروژه احداث آسانسور شیشهای در محوطه ثبت جهانی بیستون خبر داد.
داریوش فرمانی با اشاره به برنامهریزی برای ایجاد این سازه شیشهای در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: یکی از چالشهای همیشگی بازدیدکنندگان از کتیبه بیستون، عدم امکان مشاهده نزدیک این اثر باستانی بوده است.
وی افزود: با توجه به قرارگیری کتیبه در ارتفاع قابل توجه، دسترسی مستقیم گردشگران به آن میسر نبوده و تنها در بازههای زمانی محدود و با نصب داربست، برخی از بازدیدکنندگان امکان تماشای نزدیک این اثر جهانی را داشتهاند.
فرمانی تصریح کرد: اخیراً استاندار کرمانشاه از مجموعه جهانی بیستون بازدید کرده و دستوراتی را به منظور رفع این مشکل و ارتقای سطح رضایت و مدت زمان ماندگاری گردشگران در این محوطه صادر کرده است.

وی اضافه کرد: استاندار در این بازدید بر لزوم نصب آسانسور شیشهای ظرف مدت حدود چهار ماه تاکید کرد تا گردشگران بتوانند از فاصله نزدیک کتیبه بیستون را مشاهده کنند.
فرمانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مطالعات مربوط به طرح احداث این آسانسور شیشهای توسط پایگاه جهانی بیستون به اتمام رسیده است و در صورت تایید در شورای راهبردی این پایگاه، جهت تامین اعتبار به استانداری تحویل داده خواهد شد.
وی یادآور شد: شورای راهبردی پایگاه جهانی بیستون متشکل از نمایندگانی از وزارتخانه، اداره کل میراث فرهنگی استان، پایگاه جهانی، استانداری و جمعی از کارشناسان و باستانشناسان حوزه میراث فرهنگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان، اعتبار اولیه برآورد شده برای احداث آسانسور شیشهای بیستون را ۱۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به محض تخصیص این بودجه از سوی استانداری، عملیات اجرایی پروژه آغاز خواهد شد.
گفتنی است، کتیبه جهانی بیستون، اثری با قدمت ۲۵۰۰ سال، حاوی شرح پیروزیهای داریوش اول بر گئومات مغ و به بند کشیدن شورشیان به سه زبان پارسی باستان، اکدی و عیلامی است. این کتیبه به دلیل اهمیت فراوانش به عنوان بزرگترین سنگنبشته جهان، یکی از مشهورترین اسناد تاریخ بشریت و ملقب به ملکه کتیبههای شرق باستان و لوح روزتای آسیا شناخته میشود و در ارتفاع دهها متری از سطح زمین و در دل کوهی مقدس واقع شده است.
جدیدترین اخبار ایران و جهان در پارسی خبر