پاسخ متقابل چین به تعرفه‌های آمریکا؛ افزایش ۱۲۵ درصدی تعرفه‌ها بر کالاهای وارداتی

وزارت دارایی چین در اقدامی تلافی‌جویانه، تعرفه‌های اعمال شده بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده آمریکا را به میزان قابل توجه ۱۲۵ درصد افزایش داد. این اقدام، واکنشی مستقیم به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در افزایش تعرفه‌ها بر کالاهای چینی و تشدید تنش‌ها در جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان تلقی می‌شود، جنگی که نگرانی‌ها درباره اختلال در زنجیره‌های تامین جهانی را افزایش داده است.

به گزارش ایسنا، این پاسخ قاطعانه چین، آشفتگی‌های اقتصادی ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ را در سطح بین‌المللی تشدید کرد. بازارهای سهام آمریکا هفته‌ای پر از نوسان را پشت سر گذاشتند، قیمت طلا به بالاترین سطح خود رسید، بازده اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات متحده بزرگترین افزایش هفتگی خود از سال ۲۰۰۱ را تجربه کرد و در همین حال، ارزش دلار آمریکا کاهش یافت.

در بحبوحه این تحولات، دونالد ترامپ تلاش کرد تا آشفتگی‌های بازار را کم‌اهمیت جلوه دهد. او پیش‌بینی کرد که ارزش دلار تقویت خواهد شد و مدعی شد که تعرفه‌های ۱۰ درصدی او در بسیاری از موارد، زمانی که کشورها با واشنگتن توافقات تجاری منعقد می‌کنند، در واقع حداقل میزان تعرفه است. ترامپ افزود: «وقتی مردم متوجه شوند که ما چه کار می‌کنیم، فکر می‌کنم ارزش دلار بسیار بالا می‌رود و بازار اوراق قرضه نیز وضعیت خوبی پیدا می‌کند؛ این یک مشکل لحظه‌ای بود و ما به سرعت آن را حل کردیم.»

بازار ۲۹ تریلیون دلاری اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا پس از اظهارات اولیه ترامپ درباره آنچه او «تعرفه‌های متقابل» می‌خواند، شاهد فروش گسترده‌ای بود. این آشفتگی بخشی از نگرانی‌هایی بود که ترامپ را وادار کرد تا روز چهارشنبه اعلام کند که اعمال تعرفه بر کشورهایی غیر از چین را به مدت ۹۰ روز متوقف خواهد کرد. کاخ سفید از آن زمان اعلام کرده است که بیش از ۷۵ کشور به دنبال مذاکرات تجاری با آمریکا هستند و توافقات آتی قطعیت را به همراه خواهد آورد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که کشورهایی نظیر هند و ژاپن از جمله قدرت‌هایی هستند که به سوی مذاکرات تجاری با ایالات متحده پیش رفته‌اند، اما به طور کلی رهبران سایر کشورها در مورد چگونگی واکنش به بزرگترین اختلال در نظم تجارت جهانی در دهه‌های اخیر دچار تردید هستند.

تحلیلگران بر این باورند که افزایش متقابل تعرفه‌ها از سوی آمریکا و چین، تجارت کالا میان این دو اقتصاد بزرگ جهان را به امری دشوار تبدیل خواهد کرد. ارزش تجارت دوجانبه این دو کشور در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۶۵۰ میلیارد دلار بوده است.

وزارت دارایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که اگر واشنگتن به اعمال تعرفه بر کالاهای چینی ادامه دهد، پکن این اقدامات را نادیده نخواهد گرفت. این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که حتی اگر آمریکا به اعمال تعرفه‌های بالاتر ادامه دهد، این اقدام دیگر هیچ معنای اقتصادی نخواهد داشت و به یک «شوخی در تاریخ اقتصاد جهان» تبدیل خواهد شد. در سطح تعرفه‌های فعلی، هیچ پذیرش بازاری برای کالاهای آمریکایی صادر شده به چین وجود ندارد.

مجله خبری پارسی خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *