لرستان با ۶ محور رویایی پذیرای مسافران است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان لرستان، با اشاره به مطالعات جامع صورت گرفته در خصوص ظرفیت‌های گردشگری این استان، از شناسایی شش محور اصلی و پرجاذبه خبر داد که هر کدام به تنهایی می‌توانند مقصدی منحصربه‌فرد برای گردشگران داخلی و خارجی باشند.

عطا حسن پور در گفت‌وگو با رسانه‌ها، محور خرم‌آباد به پلدختر را به عنوان یکی از زیباترین و پرجاذبه‌ترین مسیرهای گردشگری در سطح کشور توصیف کرد. وی با تاکید بر تنوع جاذبه‌های طبیعی و تاریخی موجود در این مسیر، اظهار داشت: «علاوه بر شهر خرم‌آباد که همواره به عنوان مقصد اصلی گردشگران لرستان شناخته می‌شود، در طول مسیر منتهی به پلدختر نیز جاذبه‌های متعدد و متنوعی چشم‌نوازی می‌کنند که هر کدام می‌توانند دلیلی برای سفر به این منطقه باشند.»

این مقام مسئول به برخی از این جاذبه‌ها اشاره کرد و افزود: «پوشش انبوه جنگلی، دره‌های عمیق و تماشایی، جریان خروشان رودخانه کشکان، آبشار زیبای افرینه با ارتفاع خیره‌کننده، پل تاریخی کلهر با معماری منحصربه‌فرد، شهر باستانی پل‌دختر با قدمت دیرینه، تالاب‌های بکر و دیدنی پلدختر که زیستگاه گونه‌های متنوع پرندگان مهاجر هستند، منطقه گردشگری خوش‌آب‌وهوای تخت‌چو با مناظر پانوراما و کاروانسرای تاریخی میشوند با معماری اصیل ایرانی، تنها بخشی از گنجینه‌های گردشگری این محور رویایی به شمار می‌روند.»

حسن پور در ادامه به دیگر جاذبه‌های شهرستان پلدختر که در فصل تابستان به ویژه مورد استقبال گردشگران قرار می‌گیرند، اشاره کرد و تنگه هلت را به عنوان یکی از نقاط پرطرفدار معرفی نمود. وی توضیح داد: «این جاذبه طبیعی شگفت‌انگیز که بین تونل‌های خرگوشان ۱ و ۲ واقع شده است، یک استخر طبیعی بسیار زیبا را در دل یک دره عمیق و سرسبز جای داده است و سالانه میزبان تعداد بی‌شماری از گردشگرانی است که برای تجربه شنا در آب‌های زلال و لذت بردن از مناظر بکر آن، راهی این منطقه می‌شوند.»

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان با اشاره به ویژگی‌های اقلیمی منحصربه‌فرد منطقه پلدختر در فصول مختلف سال، افزود: «از ابتدای این موقع از سال (بهار) تا اواخر اسفند ماه که مناطق شمالی استان با برف و یخبندان مواجه هستند، منطقه پلدختر از آب و هوای مطبوع بهاری برخوردار است. این ویژگی، فرصتی استثنایی را برای گردشگرانی که در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند فراهم می‌آورد تا از این آب و هوای دلپذیر بهره‌مند شوند که ما به این دسته از مسافران، گردشگران اقلیمی می‌گوییم.»

حسن پور در پایان سخنان خود با تاکید بر تنوع جاذبه‌های طبیعی شهرستان پلدختر، بیان کرد: «اشکال زمین‌شناسی منحصربه‌فرد، پوشش غنی جنگلی، کوهستان‌های سر به فلک کشیده با چشم‌اندازهای بکر و مناطق حفاظت شده با تنوع زیستی بالا، همگی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان پلدختر به شمار می‌روند و به جرات می‌توان گفت که پس از شهرستان خرم‌آباد، این شهرستان بیشترین پتانسیل و جاذبه گردشگری را در استان لرستان دارا است.»

لرستان؛ سرزمین آبشارها و تاریخ کهن:

استان لرستان با قدمتی دیرینه و طبیعتی بکر و متنوع، به حق به عنوان یکی از گنجینه‌های پنهان گردشگری ایران شناخته می‌شود. علاوه بر محور پرجاذبه خرم‌آباد به پلدختر، این استان دارای جاذبه‌های گردشگری متعدد دیگری نیز هست که هر کدام می‌توانند تجربه‌ای متفاوت و به‌یادماندنی را برای مسافران رقم بزنند.

  • آبشارهای خروشان: لرستان به سرزمین آبشارها شهرت دارد و آبشارهای بی‌نظیری همچون آبشار بیشه، آبشار نوژیان، آبشار گریت و آبشار وارک، هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کنند.
  • دره‌های شگفت‌انگیز: دره‌های عمیق و سرسبز همچون دره خزینه با پل معلق مشهورش و دره شیرز با صخره‌های منحصربه‌فرد، از دیگر جاذبه‌های طبیعی دیدنی این استان هستند.
  • آثار تاریخی باستانی: لرستان با داشتن آثار تاریخی ارزشمندی همچون قلعه فلک‌الافلاک، پل شکسته، سنگ‌نوشته خرم‌آباد و غار کلماکره، گواهی بر قدمت و تمدن کهن این سرزمین است.
  • غارهای اسرارآمیز: غارهای آهکی با ساختارهای زمین‌شناسی منحصربه‌فرد همچون غار ماهی‌کور و غار یافته، برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی و غارنوردی جذابیت خاصی دارند.
  • فرهنگ و آداب و رسوم اصیل: مردم لرستان با مهمان‌نوازی بی‌نظیر، موسیقی حماسی و فولکلور غنی، و صنایع‌دستی زیبا همچون گلیم و جاجیم، تجربه‌ای فرهنگی اصیل را برای گردشگران فراهم می‌آورند.

با توجه به این پتانسیل‌های غنی و متنوع، استان لرستان می‌تواند به یکی از قطب‌های اصلی گردشگری در ایران تبدیل شود. توسعه زیرساخت‌های گردشگری، معرفی هرچه بیشتر جاذبه‌های استان و ارائه خدمات با کیفیت به گردشگران، می‌تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی در این منطقه ایفا کند. شناسایی و معرفی محورهای اصلی گردشگری استان، گامی مهم در این راستا به شمار می‌رود.

مجله خبری پارسی خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:145 Stack trace: #0 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(145): strtoupper(NULL) #1 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!doctype html>...') #2 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(155): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!doctype html>...') #3 /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engin in /home/karmay/domains/pa-kh.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 145