شرط بهبود اقتصاد، FATF نیست

## دولت در تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و عبور از موانع FATF

اخیرا صحبت‌های مقامات دولتی نشان می‌دهد که دولت برای رفع مشکلات اقتصادی و عبور از موانع FATF عزم جدی دارد. وزیر اقتصاد، آقای همتی، از تلاش برای حل این موضوع با وحدت ملی خبر داده و وزیر کار، آقای ربیعی، بر لزوم خروج از لیست سیاه FATF برای دستیابی به توسعه تاکید کرده است.

ربیعی با تاکید بر اینکه هیچ کشوری با حضور در فهرست سیاه FATF به پیشرفت نرسیده است، از رسانه‌ها و فعالان این عرصه خواسته است تا با آگاهی از مسائل و در نظر گرفتن ثبات جامعه، به تبیین این موضوعات بپردازند. او همچنین بر ضرورت جلوگیری از ایجاد شکاف فرهنگی بین فقر و توسعه صنعتی در جامعه تاکید کرد.

همتی نیز با اشاره به اینکه عدم حضور در FATF موجب تحریم و ایجاد مشکلات برای مردم می‌شود، به مشکلات دانشجویان ایرانی در چین و امارات اشاره کرد. او در نهایت بر ضرورت مدیریت حواشی اقتصادی، تزریق امید به جامعه و مدیریت افکار عمومی تاکید کرد.

در این میان، صحبت‌های وزیر اقتصاد در جمع مدیران مسئول و سردبیران رسانه‌ها در مورد فیلترینگ فضای مجازی جالب توجه است. همتی با اعلام رفع فیلترینگ به عنوان یکی از اولویت‌های دولت، بر ضرورت تصمیم‌گیری فوری در این زمینه تاکید کرد. او همچنین به مشکلات ناشی از رجیستری تلفن همراه اشاره کرد و بر ضرورت دسترسی آزاد مردم به جدیدترین گوشی‌های تلفن همراه تاکید کرد.

به نظر می‌رسد دولت در تلاش است تا با کمک مجمع تشخیص مصلحت نظام، مشکلات ایران در پیوستن به FATF و حل معضلات CFT و پالرمو را حل کند که می‌تواند دستاورد بزرگی برای دولت باشد.

اما با توجه به سخنان آقایان همتی و ربیعی، چند نکته قابل تامل وجود دارد:

– آقای همتی به جای تمرکز بر وظایف اقتصادی خود، به صحبت در مورد موضوعات مربوط به وزارتخانه‌های ارتباطات، اقتصاد و امور خارجه می‌پردازد و به موضوعاتی امنیتی نیز اشاره می‌کند.
– فیلترینگ به دلیل کوتاهی و ضعف عملکرد دولت در ساماندهی فضای مجازی، به کشور تحمیل شد.
– اشاره به اینکه حل مشکلات سیاسی و امنیتی شرط رشد اقتصادی است، نوعی فرار از مسئولیت و عدم پاسخگویی در برابر مردم محسوب می‌شود.
– آقایان همتی و ربیعی به جای کنشگری در مباحث مورد اشاره، بیشتر منفعلانه و به دنبال فضاسازی‌های جریان سیاسی- رسانه‌ای غربی هستند.
– FATF در دولت قبل اجرا شد و نه تنها منجر به کاهش تحریم‌ها و رشد اقتصادی نشد، بلکه باعث افزایش تحریم‌ها و افت رشد اقتصادی شد.
– آقای ربیعی در دولت قبل با ادعای اینکه حل مشکل FATF برای واردات واکسن کرونا ضروری است، منجر به قربانی شدن روزانه صدها نفر در اثر کرونا شد.

در نهایت، با تشکیل دولت جدید، بدون FATF و برجام، واردات واکسن و صادرات نفت احیا شده و اقتصاد مجددا در مسیر رشد قرار گرفته است.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *