رئیس اتاق بازرگانی باید عضو شورای عالی بورس شود
در نشست امروز حجتالله صیدی با فعالان اقتصادی اتاق ایران، نقش حیاتی بخش خصوصی در پویایی اقتصاد کشور مورد بررسی قرار گرفت. صیدی با اشاره به عضویت 70 هزار نفر در اتاق ایران، آن را قلب تپندهی اقتصاد واقعی کشور دانست.
وی با یادآوری توصیهی حضرت علی (ع) به مالک اشتر در خصوص توجه به بازرگانان و نقش کلیدی آنان در معیشت مردم، بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی تاکید کرد. رئیس سازمان بورس با بیان اینکه رونق اقتصادی هر کشوری به فعالیت بازرگانان آن وابسته است، به چالشهای موجود در مسیر رشد اقتصادی اشاره کرد.
صیدی ضمن اشاره به برنامهی بلندمدت کشور برای دستیابی به رشد سالانهی ۸ درصد و کسب رتبهی اول منطقه تا سال ۱۴۰۴، از موانع موجود از جمله تحریمها و چالشهای ساختاری حکمرانی سخن گفت. وی با ابراز نگرانی از فاصلهی زیاد ایران با رقبای منطقهای در شاخص تولید ناخالص داخلی (حدود نصف رقبا) و رتبهی چهارم فعلی کشور، بر ضرورت افزایش نرخ رشد اقتصادی و سرمایهگذاری تاکید کرد.
رئیس سازمان بورس با اشاره به توزیع نامناسب تشکیل سرمایه در ایران (یک پنجم در بازار سرمایه و بقیه در بازار پول در مقابل نسبت ۵۰-۵۰ در کشورهای توسعه یافته)، نقش کلیدی بورس و اعتماد عمومی در آن را مورد بررسی قرار داد. وی سه عامل اصلی خدشه دار شدن اعتماد به بازار سرمایه را به این ترتیب برشمرد: نااطمینانیهای کلی حاکم بر کشور (مشترک با سایر کشورها، اما با شدت بیشتر در ایران)، تصمیمگیریهای لحظهای و غیرکارشناسی مسئولان و نگاه کوتاهمدت برخی شرکتها به عرضه سهام.
صیدی با اشاره به وجود ۶۰ میلیون کد بورسی در مقابل ۲ میلیون فعال، لزوم افزایش مشارکت فعالان بازار را یادآور شد. همچنین وی به دستکاری صورتهای مالی برخی شرکتها برای کم نشان دادن سود خالص اشاره کرد و خواستار برخورد جدیتر حسابرسان با اینگونه تخلفات شد.
رئیس سازمان بورس در پایان، لزوم حضور رئیس اتاق بازرگانی در شورای عالی بورس و تلاش سازمان بورس برای حفظ حقوق سهامداران در بخشهای مختلف از جمله بودجه، مالیات، وزارت نفت و صمت را مورد تاکید قرار داد. وی در خصوص اوراق بدهی دولت نیز گفت که این اوراق مزایای سند دار شدن بدهیها و تعیین تاریخ سررسید را دارد اما حجم انتشار آنها باید متناسب با شرایط اقتصادی باشد.