## مردی که از مرگ برگشت: چالشها و سوالات در مورد اهدای عضو در آمریکا
حادثهای عجیب و نگرانکننده در ایالت کنتاکی آمریکا، سوالات جدی را درباره پروتکلهای پزشکی و نحوه تشخیص مرگ مغزی در این کشور مطرح کرده است.
آنتونی توماس هوور، ۳۶ ساله، پس از مصرف بیش از حد مواد مخدر به بیمارستان منتقل شد و به دلیل ایست قلبی، مرگ مغزی اعلام شد. خانواده هوور تصمیم به اهدای اعضای او گرفتند. اما درست قبل از شروع عمل جراحی، هوور چشمانش را باز کرد و به اطراف نگاه کرد.
به ادعای خانواده، هوور علائمی از زندگی مانند تکان خوردن و گریه کردن را نشان داد و همین موضوع باعث نگرانی کارکنان بیمارستان شد. در نهایت جراح از ادامه عمل جراحی خودداری کرد، اما سازمان اهدای عضو کنتاکی (KODA) درخواست کرد پزشک دیگری عمل را انجام دهد.
این اتفاق واکنشهای متعددی را در پی داشته است.
نیکولتا مارتین، کارمند سابق KODA، با ارسال نامه به کمیته انرژی و بازرگانی مجلس نمایندگان ایالات متحده، این ماجرا را افشا کرده و خواستار بررسی سیستم تعیین مرگ مغزی و پروتکلهای اهدای عضو شده است.
بیمارستان سلامت باپتیست ریچموند، در بیانیهای، ایمنی بیمارانش را اولویت خود اعلام کرده است. KODA نیز این ماجرا را “اشتباه در نمایش پرونده” خوانده است.
اما این اتفاق سوالات مهمی را در مورد روند تعیین مرگ مغزی و اهدای عضو در ایالات متحده به وجود آورده است.
از یک سو، معیارهای تعیین مرگ مغزی باید به اندازه کافی سختگیرانه باشند تا از برداشتن اعضای یک فرد زنده جلوگیری شود. از سوی دیگر، معیارهای بسیار سختگیرانه، باعث میشود تا بیمارانی که شانس زنده ماندن اندکی دارند، منابع بیمارستان را به خود اختصاص دهند و در عین حال، اعضای اهدایی که میتوانند جان بیماران دیگر را نجات دهند، به هدر میروند.
این موضوع نشان میدهد که سیستم اهدای عضو در آمریکا با چالشهای جدی مواجه است.
اتهاماتی مبنی بر نابرابری در اهدا، زمانهای انتظار طولانی و هدر رفتن اعضای اهدایی در این سیستم مطرح شده است.
**توجه:**
**این حادثه نشان دهنده نیاز به بررسی دقیقتر و بازنگری در پروتکلهای پزشکی و سیستم تعیین مرگ مغزی در ایالات متحده است.