در پی انتشار گزارشهایی در فضای مجازی و رسانهها مبنی بر جایگزینی آب مقطر به جای داروهای شیمی درمانی برای برخی بیماران در بیمارستان تبریز و همچنین فروش غیرقانونی این داروها، دانشگاه علوم پزشکی تبریز به ارائه توضیحات پرداخت. گزارشها حاکی از آن است که چند تن از کارکنان بخش شیمی درمانی، داروها را به جای تزریق به بیماران، به منظور سودجویی در بازار سیاه به فروش رسانده و به جای آن، آب مقطر یا سرم خالی تزریق کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضمن تأیید این موضوع، عنوان کرد که این پرونده از حدود یک ماه پیش توسط مدیریت و حراست بیمارستان در دست بررسی بوده و به دلیل نیاز به تحقیقات دقیقتر قضایی، به طور رسمی رسانهای نشده است. وی از دستگیری ۲ تا ۳ نفر از کارکنان متخلف خبر داد و افزود که تحقیقات همچنان ادامه دارد. این اقدامات به بیماران سرطانی خسارت جانی و مالی وارد کرده است، هرچند حذف یک دوره شیمی درمانی لزوماً به تلفات جدی منجر نمیشود، اما جبران این دوره درمانی ضروری است.
رئیس دانشگاه بر تمرکز متخلفان بر قاچاق و فروش دارو در بازار آزاد تاکید کرد و گفت که قوه قضائیه و بیمارستان به طور جدی در حال پیگیری موضوع هستند. او با اشاره به ضرورت نظارت بیشتر بر بیمارستانهایی که شیمی درمانی انجام میدهند، بر لزوم پیشگیری از تکرار چنین رویدادهایی تأکید کرد. همچنین توضیح داد که داروهای شیمی درمانی به دلیل دردناک بودن، ابتدا به سرم اضافه و سپس تزریق میشوند و در این مورد احتمالاً سرم خالی تزریق شده است.
معاون بیمارستان نیز در این خصوص اظهار داشت که برخی خانوادهها پس از فوت بیماران، داروهای آنها را به بیمارستان اهدا میکنند و بیمارستان این داروها را در اختیار بیماران کم بضاعت قرار میداد. اما اخیراً متوجه فروش غیرقانونی این داروها در بازار شده و پس از شناسایی یکی از کارکنان متخلف، شکایتی را در کلانتری ثبت کردند و با قوه قضاییه همکاری کامل دارند.
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز آذربایجان شرقی نیز از تشکیل پرونده و بازداشت موقت افراد دخیل در این ماجرا خبر داد و اعلام کرد که تحقیقات در تمام ابعاد به طور جدی ادامه دارد و دستگاه قضایی با قاطعیت به وظیفه قانونی خود عمل خواهد کرد. وی همچنین اعلام کرد که پس از تکمیل تحقیقات، اطلاعات تکمیلی منتشر خواهد شد.