بورس متاثر از کم تجربه‌‌ها یا با تجربه‌‌ها؟

پس از فروکش نسبی تنش‌های سیاسی در میانه آبان و مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بازار سهام به تدریج به تعادل رسید. کنشگران بازار بیش از هر چیز، اخبار سیاسی را رصد کرده و احتمالا همه احتمالات را در نظر گرفته‌اند؛ لذا به نظر می‌رسد ابهام چندانی در این خصوص باقی نمانده باشد.

اکثر تحلیلگران بازار سرمایه، پیش‌بینی روند صعودی را دارند؛ به ویژه آنکه نوسانات دلار و سکه نشان می‌دهد بورس می‌تواند به راحتی سرمایه گذاران این بازارها را جذب کند. با این حال، ریسک‌های سیاسی همچنان مهمترین عامل ورود و خروج سرمایه هستند. در صورت تشدید فشارهای خارجی، پیش‌بینی روند بازار دشوار خواهد بود. اما با سیاست‌گذاری‌های اقتصادی مناسب، می‌توان اثرات منفی را به حداقل رساند. رفتار فعلی بازار نشان می‌دهد قیمت سهام در کوتاه مدت تغییر خواهد کرد.

این تغییر البته تحت تاثیر عوامل متعدد خواهد بود. اما برخی معتقدند، ریسک‌های جدید می‌تواند منجر به خروج سرمایه سهامداران حقیقی شود؛ خصوصا اگر با تهدیدات بین‌المللی همراه باشد، ترس و نوسانات منفی در بازار را به دنبال خواهد داشت. برخی دیگر بر این باورند که بازار واکنشی بیش از حد به قطعنامه‌های بین المللی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران نشان خواهد داد. احتمالا کنشگران بازار، واکنشی هیجانی به ریسک‌های سیستماتیک از خود نشان خواهند داد. ترس از افزایش ریسک‌ها، تصمیمات خرید و فروش سهام را تحت تاثیر قرار خواهد داد. با این حال، تا پایان هفته، انتظار مثبت نسبت به هفته آینده وجود داشت. بررسی رفتار معاملاتی هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که با کاهش تنش‌ها، بورس در کمتر از ۱۰ روز دو کانال مهم ۲.۱ و ۲.۲ میلیون واحد را بازیابی کرد.

در صورت وقوع رویدادهای سیاسی جدید، احتمالا شاهد نوسان شدید قیمت سهام در کوتاه مدت خواهیم بود. کاهش خروج نسبی سرمایه سهامداران حقیقی نیز قابل انتظار است. با وجود ارزندگی بازار سهام، یک سناریوی خوشبینانه این است که بازار پس از عبور از شوک اولیه ریسک‌های سیاسی و واکنش خنثی به اخبار منفی، به ثبات برسد. بنابراین، باید نگاهی دقیق‌تر به روزهای آینده و انتظارات آتی داشت.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *