افزایش تورم مواد غذایی در آبان

گزارش مرکز آمار ایران از افزایش نگران‌کننده تورم در آبان 1403

شاخص قیمت مصرف‌کننده در آبان ماه به رقم 279.5 رسید که نشان از افزایش 2.8 درصدی نسبت به ماه قبل، 32.5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و 33.1 درصدی در دوازده ماه منتهی به آبان دارد. این افزایش، زنگ خطری برای اقتصاد کشور به صدا درآورده است.

تورم ماهانه آبان 1403 برابر با 2.8 درصد بود. این رقم برای گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات 3.6 درصد و برای کالاهای غیرخوراکی و خدمات 2.5 درصد ثبت شد. نرخ تورم سالانه نیز به 33.1 درصد رسید که نسبت به ماه قبل نیم درصد کاهش داشته است. اما این کاهش جزئی، نگرانی‌ها را به طور کامل برطرف نمی‌کند.

گستره تورم سالانه در دهک‌های مختلف هزینه ای از 30.4 درصد (دهک اول) تا 33.6 درصد (دهک نهم) متغیر بود. فاصله تورمی بین دهک‌ها در این ماه به 3.2 درصد رسید که نسبت به ماه قبل (3.6 درصد) کاهش نشان می‌دهد.

اما نرخ تورم نقطه به نقطه در آبان به 32.5 درصد رسید و بالاترین میزان در 9 ماه گذشته را به ثبت رساند. این رقم به ویژه در مقایسه با روند نزولی تورم نقطه به نقطه در سال پایانی دولت سیزدهم، نگران‌کننده است. انتظار می‌رفت با ادامه سیاست‌های اقتصادی دولت پیشین، تورم به کانال 20 درصد وارد شود، اما سیاست‌های جدید، روند تورم را معکوس کرده است.

افزایش شدید قیمت مواد غذایی، به ویژه پس از تغییر دولت، قابل توجه است. تورم نقطه به نقطه مواد غذایی که در سال پایانی دولت سیزدهم 14 درصد کاهش یافته بود، در سه ماهه اول دولت جدید 5 درصد افزایش پیدا کرده است. این رقم از 38.3 درصد در مرداد 1402 به 24.4 درصد در مرداد 1403 کاهش یافته بود اما در آبان ماه به 29.3 درصد رسید.

افزایش قیمت روغن‌های خوراکی نیز چشمگیر بوده و تورم نقطه به نقطه آن به بالاترین حد خود پس از حذف ارز 4200 تومانی رسیده است. این در حالی است که در پنج ماه اول سال جاری، تورم نقطه به نقطه روغن‌های خارجی در دولت سیزدهم زیر صفر بود. سبزیجات و حبوبات نیز با 59.3 درصد افزایش تورم نقطه به نقطه، بیشترین افزایش قیمت را در بین مواد غذایی داشتند. این ارقام نشان از چالش‌های جدی در حوزه کنترل قیمت‌ها دارند.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *