مسئول تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خراسان شمالی از تولید بیش از ۱۳ هزار تن بذر غلات اصلاح شده در این استان خبر داد.
علیاکبر ناصری با اعلام این مطلب اظهار داشت: هدفگذاری شده است تا تولید بذرهای اصلاحشده برای کشت آبی به ۶۰ درصد و برای کشت دیم به ۴۵ درصد برسد. در همین راستا، برای سال جاری در خراسان شمالی تولید ۱۳ هزار و ۴۰۰ تن بذر اصلاح شده برنامهریزی شده است که با تحقق این میزان، ۴۷ درصد از نیاز استان تامین خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر ۲۷ رقم اصلاح شده در خراسان شمالی تولید و مورد استفاده قرار میگیرد و کشاورزان استقبال خوبی از این بذرها داشتهاند.
ناصری با تاکید بر اهمیت تولید بذرهای فناورانه در راستای افزایش تولید غلات، خاطرنشان کرد: بذور میتوانند تا ۳۵ درصد در میزان تولید نقش داشته باشند که این رقم قابل توجهی است.
وی افزود: سالانه حدود یک میلیون تن بذر برای تولید غلات در کشور مورد استفاده قرار میگیرد که از این میزان، ۵۰۰ هزار تن بذر اصلاح شده و مابقی بذور خودمصرفی است.

مسئول تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خراسان شمالی همچنین به اقدامات آموزشی در حال انجام برای گندمکاران استان اشاره کرد و گفت: هدف از این آموزشها، جایگزینی روشهای سنتی کشت گندم با روشهای نوین و تغییر در مدیریت مزرعه بر اساس یافتههای علمی و تحقیقاتی است. وی افزود: در این زمینه اقدامات موثری در استان صورت گرفته و ۸۵ درصد گندمکاران بر اساس اصول و دستورالعملهای فنی فعالیت میکنند.
ناصری در پایان خاطرنشان کرد: ۱۵ درصد باقیمانده کشاورزان، خردهمالک یا فعال در مناطق دوردست هستند که دسترسی لازم به ظرفیتهای علمی و روشهای نوین را ندارند.
جدیدترین اخبار ایران و جهان در پارسی خبر