۹۰‌درصد معادن زغال‌سنگ ایران در طبس است

## معدن طبس؛ زمین‌شناسی خاص و خطرات سنتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت در چهلمین روز حادثه معدن طبس، با ابراز همدردی با بازماندگان این فاجعه، به چالش‌های خاص این منطقه از نظر زمین‌شناسی و استخراج معادن اشاره کرد. اتابک با بیان اینکه ساختار زمین‌شناسی طبس، با عمق زیاد لایه‌ها و ضخامت کم آنها، شرایط ویژه‌ای برای استخراج معادن به وجود آورده است، گفت: “این شرایط، ما را ناچار می‌کند تا در برخی موارد، از روش‌های سنتی در استخراج معادن استفاده کنیم و این، خطرهای جدی برای معدنچیان به همراه دارد.”

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد که باید به سمت مکانیزه کردن معادن حرکت کنیم و از روش‌های سنتی که ریسک بالایی دارند، فاصله بگیریم. به گفته اتابک، در حال حاضر، به جز معدن زغال‌سنگ طبس، معدن زغال‌سنگ مکانیزه دیگری در کشور وجود ندارد و لازم است به شکلی عمل کنیم که امکان مکانیزه شدن معادن فراهم شود.

وی با اشاره به حضورش در محل حادثه معدن جو‌ی کرمان در ساعات اولیه این رخداد، از تلاش‌های تیم‌های امدادی در عملیات امدادرسانی در حادثه اخیر معدن طبس، تقدیر کرد و گفت: “در آن لحظات سخت، شاهد همدلی و تلاش بی‌وقفه همه بودیم.

اتابک با تاکید بر ضرورت پرداخت قیمت مناسب به زغال‌سنگ برای تجهیز و بازسازی معادن و ارتقاء ایمنی، گفت: “قیمت کنونی زغال‌سنگ، باعث شده تا بسیاری از معادن به لحاظ اقتصادی غیرقابل‌حرف باشند. برای حل این مشکل، باید معادنی که مشکلات ایمنی و اقتصادی دارند، با یکدیگر ادغام شوند.”

وزیر صمت با بیان اینکه تیم‌های وزارت کار و وزارت صمت به این معادن زمان محدودی برای رسیدن به استانداردهای ایمنی خواهند داد، گفت: ” اگر این معادن نتوانند خودشان را به معیارهای ایمنی برسانند، در مدت زمان محدد، ادغام خواهند شد. در این مدت، حقوق همه کارگران پرداخت خواهد شد و هیچ کارگری از لحاظ حقوق معطل نخواهد ماند.”

اتابک در پایان گفت: ” معادن باید به استانداردهای ایمنی که از سوی وزارت صمت و وزارت کار و نظام مهندسی معدن تعیین شده است، برسند. این اقدام برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه در آینده ضروری است.”

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *