۱۲۸ نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور راهکارهای کنترل نرخ ارز را ارائه کردند

نوسانات ارزی و چالش‌های اقتصادی ایران؛ واکنش‌های مجلس و دولت

نمایندگان مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور، راهکارهایی برای مهار نرخ ارز ارائه داده‌اند. حسین صمصامی، نماینده تهران و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، از ارسال این نامه که امضای ۱۲۸ نماینده را در بر دارد، خبر داد و وعده انتشار اسامی امضاکنندگان را نیز مطرح کرد. به گفته وی، در این نامه، معیشت مردم به عنوان اولویت اصلی کشور معرفی شده و تورم و نرخ ارز به عنوان عوامل اصلی این معضل، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. صمصامی با اشاره به سهم حدود ۱۰ تا ۱۲ درصدی بدهی دولت در نقدینگی، وام‌های بانکی را عامل اصلی افزایش نقدینگی در کشور دانست.

در این نامه دو راهکار برای کنترل نرخ ارز پیشنهاد شده است: اول، ادامه سیاست‌های کنونی ارزی بانک مرکزی که شامل کنترل ارز کالاهای اساسی و تغییر نرخ آن به نرخ نیمایی است. صمصامی با هشدار نسبت به تبعات منفی این سیاست و افزایش قیمت‌ها، به وابستگی بیش از ۷۰ درصدی واردات کشور به نرخ نیمایی اشاره کرد. راهکار دوم، برچیدن بازار آزاد قاچاق و تعیین نرخی منطقی و علمی برای ارز است؛ نرخی که پیشتر توسط نمایندگان ۲۸۵۰۰ تومان پیشنهاد شده بود. همچنین، مقابله با فرار مالیاتی به عنوان یکی دیگر از راهکارهای ارائه شده مطرح شد.

صمصامی با رد ادعاهای مبنی بر وابستگی نرخ ارز به تحریم‌ها یا رویدادهای بین‌المللی، بر لزوم مداخله دولت برای تثبیت نرخ ارز تأکید کرد. وی همچنین به تبعات منفی افزایش نرخ ارز بر واردات و انبارداری کالاها و در نهایت توزیع رانت در جامعه اشاره کرد و سیاست‌های فعلی دولت در حوزه ارز را نادرست توصیف نمود. نماینده تهران همچنین کاهش ۳ میلیارد دلاری ارز تخصیص‌یافته برای کالاهای اساسی در سال آینده را موجب افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت این کالاها دانست.

نمایندگان مجلس در تذکرات مختلفی به دولت، بر لزوم پاسخگویی در خصوص وضعیت اقتصادی کشور، به ویژه نرخ ارز، تأکید کردند. حجت الاسلام رسایی، نماینده تهران، از گله‌مندی نمایندگان نسبت به وضعیت ارز و ضرورت پاسخگویی مسئولان ذیربط سخن گفت و خواستار حضور وزرای نفت، نیرو و اقتصاد در مجلس شد. محمد رشیدی، نماینده کرمانشاه و عضو هیئت رئیسه مجلس، نیز خواستار شفاف سازی رئیس جمهور با مردم در خصوص ناترازی ارز و انرژی شد.

همچنین، تذکراتی به وزیر اقتصاد در خصوص عدم پرداخت وام ازدواج، فرزندآوری و مسکن، و به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس صندوق بازنشستگی در خصوص همسان‌سازی حقوق بازنشستگان داده شد. سید نجیب حسینی نماینده مینودشت نیز به مسئله قطعی برق و نارضایتی مردم اشاره کرد. مجلس همچنین به بررسی لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط ماموران نیروهای مسلح پرداخت و منابع لازم برای افزایش حقوق بازنشستگان را در بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی کرد. رئیس مجلس، محمدباقر قالیباف، به اقدامات مجلس در راستای بهبود معیشت مردم، از جمله افزایش مستمری مددجویان، تخصیص اعتبار کالابرگ الکترونیکی، و تخصیص ارز ترجیحی برای دارو و کالاهای اساسی اشاره کرد و بر لزوم بررسی کارشناسی دلایل و پیامدهای افزایش قیمت ارز و همچنین ناترازی انرژی توسط کمیسیون‌های تخصصی مجلس تاکید نمود. وی همچنین درگذشت سربازان در حادثه واژگونی اتوبوس را تسلیت گفته و بر لزوم رسیدگی به این حادثه تأکید کرد. قالیباف همچنین در نشستی با اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس بر اهمیت نقش زنان در انقلاب و لزوم حمایت از آنان تأکید کرد.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *