## مازندران: ظرفیت بالقوه تولید برق آبی، فرصتی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی
در بازدید اخیر مهدی کوچکزاده، نماینده مجلس و رئیس کارگروه آب، سدها و نیروگاههای برقآبی کمیسیون انرژی، از نیروگاههای برقآبی ساری، تأکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی در تولید انرژی برق به چشم میآمد. وی با اشاره به ناترازی برق در کشور، ساخت نیروگاههای برق آبی کوچک را راهکاری برای حل این چالش دانست و از وجود ظرفیتهای بالقوه در مازندران برای این منظور خبر داد.
کوچکزاده در این بازدید از سه نیروگاه برقآبی با مجموع تولید حدود ۳ مگاوات برق خبر داد که با مشارکت بخش خصوصی در ساری احداث شده و طی سالهای اخیر فعال شدهاند. وی ضمن اشاره به نیروگاه برقآبی ۱۳.۵ مگاواتی سد شهید رجایی که با سرمایهگذاری دولت ساخته شده، از اهمیت تسهیل امور برای ساخت نیروگاههای کوچک با مشارکت مردم در جهت افزایش تولید برق گفت.
افراسیاب میرزایی، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران، نیز در این بازدید از شناسایی ۱۳۴ نقطه با قابلیت ساخت نیروگاه برقآبی در مازندران خبر داد که تا کنون در ۶ نقطه نیروگاه به بهرهبرداری رسیده و برای ۵۷ نقطه دیگر آماده انتشار فراخوان برای جذب سرمایهگذار است.
میرزایی با اشاره به ظرفیت تولید ۲۸۵.۴۹ مگاوات و توان تولید انرژی سالانه یک هزار و ۳۷۲ گیگاوات ساعت در ۵۷ نقطه مستعد ساخت نیروگاه برقآبی، از آمادگی کامل این شرکت برای همراهی با سرمایهگذاران در این زمینه خبر داد.
به گفته وی، مازندران با وجود بیش از ۱۲۰ شاخه رودخانه اصلی و فرعی با طول مجموع حدود هفت هزار کیلومتر، ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید برق از انرژی جریان آب دارد.
در حال حاضر ۶ نیروگاه برقآبی در مازندران با توان تولید انرژی سالانه ۴۹.۵۴ گیگاوات ساعت فعال است و هشت واحد نیروگاهی با ظرفیت ۴۱.۶۳ مگاوات و توان تولید انرژی ۱۶۵.۷ گیگاوات ساعت در سال نیز در حال ساخت است.