ذخیره‌سازی ۱۶۸ هزار تُن گندم در سیلوهای مازندران

## چالش‌های نان در مازندران: از کمبود سهمیه تا کیفیت و مسافران

جلسه پنجم کارگروه گندم، آرد و نان استان مازندران با حضور استاندار و مدیران حوزه مربوطه در سالن جلسات استانداری برگزار شد. این جلسه به بررسی چالش‌های مختلف این حوزه از جمله تامین نان مسافران، کیفیت نان و حمل و توزیع آرد در استان اختصاص داشت.

یوسف نوری، استاندار مازندران، با اشاره به بالا بودن سرانه مصرف آرد در استان که ناشی از حجم بالای ورود مسافران و تغییر الگوی مصرف است، خواستار دریافت سهمیه متناسب با ساختار جمعیتی استان برای تامین نان مسافرانی شد که گاه اقامت دائمی در مازندران پیدا می‌کنند.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت نظارت بیشتر دستگاه‌های نظارتی از جمله صمت، جهاد، تعزیرات و اتحادیه‌ها بر تفاوت قیمت بین آرد یارانه‌ای و آزاد، موضوع تعارض منافع متصدیان این حوزه را به عنوان عاملی مهم در اجرای صحیح الگوی راهبری، مورد اشاره قرار داد.

نوری با تاکید بر رعایت اصول پدافند غیرعامل و لزوم دوگانه‌سوز شدن نانوایی‌ها، از بانک سپه خواست تا در اسرع وقت تسهیلات لازم برای تامین تجهیزات استفاده از سوخت دوم در زمان وقوع بحران را در اختیار این صنف قرار دهد.

علی بابایی کارنامی، نماینده مردم شهرستان ساری و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با تاکید بر حساسیت مساله نان در جامعه، خواستار افزایش سهمیه آرد و متناسب سازی آن با جمعیت استان برای کاهش صف نانوایی‌ها و جلوگیری از نارضایتی عمومی شد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت موجودی گندم در استان پرداخت. وی اعلام کرد از ابتدای سالجاری تاکنون علاوه بر خرید تضمینی گندم از کشاورزان مازندران، حدود ۱۸۰ هزارتن گندم داخلی از ۷ استان کشور و ۳۴ هزارتن گندم وارداتی نیز وارد استان شده است.

وفایی‌نژاد همچنین به مصرف ۲۳۰ هزارتن گندم در استان و نگهداری ۱۶۸ هزارتن گندم به عنوان ذخیره استراتژیک در سیلوهای استان اشاره کرد.

وی همچنین از اجرای طرح نان کامل در استان به منظور افزایش کیفیت نان و سلامت جامعه خبر داد. این طرح به همت دانشگاه علوم پزشکی و همراهی انجمن صنفی کارخانجات آرد استان در حال انجام است و به صورت آزمایشی در ۷ شهرستان در حال اجرا است.

وفائی‌نژاد با اشاره به مزایای نان کامل در تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن، بر ضرورت ساماندهی واحدهای خبازی استیجاری برای افزایش کیفیت نان در استان تاکید کرد.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *