## زبان فارسی، پل ارتباطی تمدنهای آسیایی
اجلاس “گفتگوی فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک” با هدف تقویت پیوندهای فرهنگی بین ملتهای آسیایی و ترویج زبان فارسی به عنوان میراث مشترک آنها در نیشابور برگزار میشود. این اجلاس که به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه نیشابور برگزار میشود، گامی بلند در جهت ایجاد فضای گفتگوی مشترک و صمیمانه بین ملتهای آسیایی برشمرده میشود.
در این اجلاس که با حضور جمعی از اساتید زبان و ادبیات فارسی از کشورهای مختلف آسیایی برگزار میشود، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پیامی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس، بر اهمیت زبان فارسی به عنوان پلی برای اتصال فرهنگی ملتهای آسیایی تاکید کرده است.
وی با اشاره به ریشههای مشترک فرهنگی ملتهای آسیایی، بر اهمیت مبادلات فرهنگی و زبان به عنوان ابزاری برای تقویت این پیوندها تاکید کرده است.
به گفته معاون امور بین الملل بنیاد سعدی، جهان امروز با وجود دستاوردهای شگفت انگیز، با بحرانهای عمقی نیز مواجه است. حل این بحرانها و کاستن از آلام بشری در گرو ایجاد فضای گفتگو و همدلی بین ملتها است.
وی با اشاره به نقش زبان فارسی به عنوان زبان مشترک فرهنگی در طول تاریخ، بر اهمیت این زبان در تقویت گفتگوی بین فرهنگی و رسیدن به تفاهم و همکاری مشترک تاکید کرده است.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی با اشاره به ارزشهای والای انسانی که در ادبیات فارسی نهفته است، این اجلاس را بستر مناسبی برای شکلگیری جریانی از فرهنگ که روند گفتگوهای فرهنگی را در بین ملتها عمق میبخشد میداند.
این اجلاس در قالب هفته گفتگوی فرهنگی آسیایی و به میزبانی شهر نیشابور از 13 تا 16 مهرماه در حال برگزاری است.