ثبات نسبی اخیر در بازار ارز، پرسشهای بسیاری را در خصوص پایداری آن در بلندمدت ایجاد کرده است. برخی کارشناسان اقتصادی، کاهش تنشهای سیاسی و پذیرش نرخ فعلی دلار از سوی مقامات ارشد اقتصادی، از جمله رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد را دلیل این آرامش میدانند. با این حال، نگرانیهایی نیز در خصوص ماهیت موقتی این ثبات وجود دارد. برخی تحلیلگران معتقدند این آرامش، پیش درآمد تحولات آتی بازار است و باید منتظر رویکرد دولت جدید آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ بود. علاوه بر این، تصمیمات آتی شورای حکام در نشست چهارشنبه خود در خصوص برجام نیز میتواند به شدت بر نوسانات بازار ارز تاثیرگذار باشد.
آلبرت بغزیان، در گفتگو با اقتصاد ۲۴، ضمن تایید تاثیرگذاری بانک مرکزی بر نرخ ارز آزاد، بر نقش غیرمستقیم آن تاکید کرد. به گفته وی، بانک مرکزی با افزایش نرخ ارز نیمایی و تمایل به نزدیک کردن آن به نرخ آزاد، به صورت غیر مستقیم بر بازار تاثیر میگذارد. وی بیان داشت که عدم مداخله شدید بانک مرکزی در کاهش نرخ ارز آزاد، نشان از پذیرش نسبی این نرخ از سوی مسئولان دارد.
این استاد دانشگاه، پایداری این ثبات را مشروط به عدم تغییر چشمگیر نرخ نیمایی و همچنین رویکرد دولت جدید آمریکا نسبت به ایران و توافقات نفتی دانست. به نظر وی، تا دی ماه میتوان انتظار ثبات نسبی در نرخ ارز را داشت.
بغزیان در خصوص نشست شورای حکام و تاثیر آن بر بازار ارز نیز اظهار داشت که خروجی این نشست و تاثیر آن بر برجام، به ویژه با توجه به نزدیکی زمان پایان مهلت برجام، بسیار مهم خواهد بود. وی بر اهمیت تصمیمات دولت آمریکا در خصوص توافقات نفتی با ایران و تاثیر آن بر نرخ ارز تاکید کرد و این را مهمترین عامل موثر دانست. اما باید منتظر ماند و دید که چه رویکردی در پیش گرفته خواهد شد.