امروز بحث وحدت برای ما مسلمانان از نان شب واجبتر است

## تقریب مذاهب، راهی به سوی امت واحده اسلامی

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، ایده اتحاد و شکل گیری امت واحده اسلامی به عنوان یکی از اهداف اصلی و استراتژیک امام خمینی (ره) مطرح شد. قبل از تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، برنامه های مختلفی در راستای این هدف کلان در دستور کار انقلاب قرار گرفت. حتی در تدوین قانون اساسی نیز دقت ویژه ای به این موضوع صورت گرفت تا اصولی همسو با این ایده بزرگ به رسمیت شناخته شود.

تقریب مذاهب اسلامی، موضوعی است که به طور مستمر و پیگیرانه در جمهوری اسلامی ایران دنبال می شود. حدود چهل سال است که کنفرانس بین المللی وحدت در تهران برگزار می شود. این کنفرانس به عنوان محفل گرد همایی علمای مختلف مذاهب اسلامی، مکانی برای گفتگو و اتحاد بین فرهنگ ها و تمدن ها است.

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به منظور پیگیری و توسعه این هدف کلان تاسیس شد. این مجمع با حمایت و رهنمودهای مقام معظم رهبری، نقش مهمی در ارتقاء وحدت و تقریب مذاهب اسلامی ایفا می کند. رهنمود مقام معظم رهبری همواره بر ضرورت تجدید و نوآوری در برنامه های تقریب و تناسب آنها با نیازهای روز جهان اسلام تاکید داشته است.

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در طول سال ها برنامه های متنوع و گسترده ای را در راستای تقریب مذاهب اسلامی اجرا کرده است. دعوت از فرهیختگان جهان اسلام و برگزاری دیدار و گفتگو بین شخصیت های مختلف فرهنگی و مذهبی از جمله این برنامه هاست. هدف از این برنامه ها، فراهم کردن زمین مشترک برای درک متقابل فرهنگ و تمدن اسلامی و ترویج روحیه هم زیستی و احترام متقابل است.

کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی یکی از برنامه های مهم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است. این کنفرانس هر ساله با حضور شخصیت های برجسته و مؤثر جهان اسلام و با هدف افزایش دانش و شناخت متقابل و توسعه ارتباطات بین مذاهب اسلامی برگزار می شود. امسال نیز این کنفرانس با حضور میهمانان برجسته و موضوعات مهم و حساس جهان اسلام برگزار شد و اهداف کلان این کنفرانس را دنبال کرد.

یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در کنفرانس وحدت، نقش علمای دین در ترویج وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است. علمای دین به عنوان رهبران فکری و مذهبی جامعه اسلامی، نقش کلیدی در شکل دهی به ذهنیت و رفتار مردم دارند. بنابراین تلاش برای تقویت وحدت و تقریب مذاهب اسلامی از طریق علمای دین یکی از مهمترین راهبردها است.

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عنوان یک نهاد بین المللی و با هدف حفظ و تقویت وحدت و تقریب مذاهب اسلامی تاسیس شد. این مجمع با برگزاری برنامه های مختلف، ارتباطات بین علمای دین، فرهیختگان و شخصیت های برجسته جهان اسلام را توسعه می دهد و با ایجاد فضای گفتگو و تعامل، زمینه های اتحاد و همکاری بین مذاهب اسلامی را فراهم می کند.

پایگاه خبری پارسی خبر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *