آغاز کوچ بهاره ۱۸۰۰ خانوار عشایری تهران به مناطق ییلاقی

مدیر امور عشایر استان تهران از آغاز حرکت بهاره عشایر این استان خبر داد و اعلام کرد که حدود ۱۸۰۰ خانوار عشایری ساکن تهران از مناطق گرمسیری به سمت نواحی خوش آب و هوای شهرستان‌های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات کوچ می‌کنند.

فرشید ذبیحی با اشاره به آغاز این جابجایی فصلی، اظهار داشت: این فرآیند تقریباً یک ماه به طول خواهد انجامید و پیش‌بینی می‌شود عشایر در نیمه خرداد ماه به مناطق ییلاقی مورد نظر برسند.

وی در ادامه افزود: علاوه بر عشایر بومی استان تهران، امسال نیز حدود ۴۰۰ خانوار عشایر مهمان از استان‌های قم، البرز، مرکزی و سمنان در مناطق ییلاقی شهرستان‌های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات استقرار خواهند یافت.

مدیر امور عشایر استان تهران با تاکید بر هماهنگی‌های صورت گرفته با استانداری و سایر نهادهای ذیربط، یادآور شد: امسال نیز تمهیدات لازم برای ارائه خدمات مناسب به عشایر اندیشیده شده است.

وی تامین امنیت در طول مسیر کوچ، تسهیل تردد عشایر و دام از معابر و جاده‌های بین شهری، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، واکسیناسیون و سایر خدمات دامپزشکی، تامین آب آشامیدنی سالم، مرمت و بازگشایی راه‌های عشایری را از جمله خدمات مهم دستگاه‌های مسئول به جامعه عشایری برشمرد.

به گفته ذبیحی، در راستای ارائه خدمات بهتر، توزیع سیلندر گاز و ترویج استفاده از انرژی‌های پاک مانند سامانه‌های خورشیدی برای روشنایی و گرمایش در استقرارگاه‌های عشایری در نظر گرفته شده و مسیرهای کوچ نیز در حال مرمت و بازگشایی هستند.

ذبیحی با اشاره به جمعیت ۱۳۱۵ هزار نفری عشایر کشور که بخشی از آن در استان تهران زندگی می‌کنند، تصریح کرد: بر اساس آمار مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر استان تهران در ۴۰ سال گذشته تقریباً ثابت بوده و دلیل آن محدودیت ظرفیت مراتع برای پذیرش جمعیت بیشتر است. عشایر این استان، فصل قشلاق را در نواحی جنوب شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت سپری کرده و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

مدیر امور عشایر استان تهران عنوان کرد: جامعه عشایری استان تهران ترکیبی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت گزیده‌اند. این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کرده‌اند و با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک، از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز در کشور به شمار می‌روند.

جدیدترین اخبار ایران و جهان در پارسی خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *